Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Sébastien Loeb 2013-ban nem fut teljes szezont a rali-vb-n!

2012. szeptember 27. - eszgbr

A Citroen hivatalosan is megerősítette, hogy Sébastien Loeb jövőre nem fog minden vb futamon elindulni. A 38 éves Loeb idén szinte biztosan megszerzi a kilencedik világbajnoki címét (akár már jövő héten Franciaországban), így jövőre már nem kíván teljes erőbedobással a ralira koncentrálni, figyelmét szeretné a pályaversenyzésre fordítani. A Citroen úgy tűnik 2014-ben beszállna a túraautó világbajnokság (WTCC) küzdelmeibe és elképzelhető, hogy a zárt pályán is szélvész gyors Loeb lesz az egyik versenyzőjük. Ezzel vélhetően megnyílik a lehetőség egy ifjú tehetség előtt, hogy Mikko Hirvonen csapattársaként gyári Citroent vezethessen a WRC-ben.

Eközben a Párizsi Autószalonon a Hyundai bemutatta azt az autót, amivel visszatérnek a rali-világbajnokságba! Az i20 WRC 2013-ban debütálhat a sorozatban, 2014-ben pedig már teljes szezont szeretne futni a koreai csapat. A világbajnokság mezőnye így öt márkára bővül majd, a Citroen, a Ford és Mini mellett még idén bemutatkozik a Volkswagen is.

Hyundaionstage.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr854806236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása