Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Sergio Pérez a Force Indiánál folytatja

2013. december 12. - eszgbr

Ma újabb ülés kelt el a Formula-1 jövő évi mezőnyében, a McLarentől egy év után kiebrudalt Sergio Pérez a Force India csapatában folytatja pályafutását, ahol Nico Hülkenberg csapattársa lesz.

Utoljára egy hónapja írtam az átigazolási piac mozgásairól, akkor Massa és Magnussen kapcsán, azóta véglegessé vált, hogy Hülkenberg a Force Indiához, Maldonado pedig a Lotushoz szerződik. A Caterhamnél előre ittam a medve bőrére amikor az egyik autót odaadtam Picnek, sőt, mostanra már az esélyesek köréből is kiesett, Kovalainent, van der Gardét és talán még Gutierrezt emlegetik, mint a zöldek lehetséges 2014-es pilótáit. További két hely kiadatlan, a Marussia Jules Bianchi csapattársát keresi, a Saubernél Szirotkin helye elméletben biztos, ha sikerül megszereznie a szuperlicenszet, mellé keresnek egy rutinosabb versenyzőt.

Az idei pilóták közül a visszavonuló Webber mellett Paul di Restától is minden bizonnyal elbúcsúzhatunk, a Caterhammel szóba hozott három versenyzőn kívül Sutil, Pic és Chilton nem rendelkezik szerződéssel 2014-re.

2013.12.13 Update: Sutil aláírt a Sauberhez. A megbízható forrásnak tekinthető Adam Cooper szerint Max Chilton minden bizonnyal marad a Marussiánál, a Caterhamhez pedig a GP2 idei hatodik helyezettje, a svéd Marcus Ericsson érkezhet.

Végleges a Citroen és a Hyundai jövő évi felállása

Tegnap a Citroen, ma a Hyundai hirdetett keretet a jövő évi rali-világbajnokságra.

A franciák meglepő módon menesztették mindkét tavalyi pilótájukat, a bajnokságban a 4. és 5. helyen záró Mikko Hirvonent és Dani Sordót. Helyüket a tavaly már két futamon citroenező, korábban a Mini gyári csapatában versenyző Kris Meeke és a Forddal nem túl acélos szezont záró Mads Ostberg veszi át. Hozzájuk csatlakozik majd néhány futamon Khalid Al Qassimi. A WRC-2-t megnyerő Robert Kubica ezek szerint nem tett túl jó benyomást a csapatra a Wales Rally-n, ahol beülhetett az egyik DS3 WRC-be, de kétszer is felborult vele. Ezzel valószínűleg lemondhat a pletykaszinten felmerült WTCC-s szerepléséről is.

1470365_613048612094359_342696477_n.jpg

A Hyundai is két állandó autót indít, az egyiket az idei ezüstérmes Thierry Neuville vezetheti, ahogy ezt már korábban nyilvánosságra hozták, az i20 WRC bemutatójának alkalmából pedig azt is megtudhattuk, hogy a második számú autót hárman is vezethetik majd. Az autót év közben tesztelő Juho Hänninen, a Citroent elhagyó Dani Sordo és Chris Atkinson ülhet be az új versenyautóba, egyelőre még nem tisztázott, hogy ki melyik futamon, a leosztás függ majd az adott rali borításától is. Azt lehet tudni, hogy Monte Carlóban az aszfaltmenő Sordo, Svédországban Hänninen, Ausztráliában a helyi Atkinson indul majd.

A Volkswagennél természetesen marad az újdonsült világbajnok Ogier és a bajnoki harmadik helyezett Latvala, aki kiemelte, jövőre sem lesz csapatutasítás, ugyanúgy versenyezhetnek majd egymás ellen, mint idén.

Már csak az M-Sport Ford csapat nem jelentette be jövőévi felállását, bár Malcolm Wilson már ajánlatot tett Kubicának. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a lengyel aláír, csapattársa pedig a cumbriaiaknál korábban hét teljes szezont lehúzó Hirvonen lesz.

2013.12.13 Update: Kubica hivatalosan is az M-Sporthoz igazol.

süti beállítások módosítása