Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Roma végre autóval is győzött - Dakar-rali 2014

2014. január 19. - eszgbr

A négy kategória egyikében sem volt címvédés az idei Dakaron, amely január 5-én rajtolt az argentin Rosarióból, hogy ezúttal Bolíviát is érintve a chilei Valparaísóban érjen véget január 18-án.

terranova1.jpgOrlando Terranova, Mini

Autók

Az X-Raid Mini csapat számított idén is a fő esélyesnek, a 11-szeres győztes Peterhansel, Roma és Holowczyc mellett helyet kapott a tavaly BMW-vel jól teljesítő Orlando Terranova és a korábban Volkswagennel nyerő Nasser Al-Attiyah is, a teljes mezőnyben nem kevesebb, mint 11 Mini állt rajthoz. Carlos Sainz idén a francia SMG műhely buggy-jával indult, Giniel de Villiers maradt a dél-afrikai Imperial csapat által felkészített Toyotánál, ahogy Robby Gordon is ragaszkodott a Hummer H3-ra hajazó buggy-jához, de jelentősen áttervezték, az új autó kompaktabb lett a korábbi évek monstrumainál.

Tovább

Szolgálati közlemény

Nyár végén már jeleztem, hogy befejezem az ún. muszáj posztok írását, tehát nem fogok minden F1-es és WRC futamról írni, végül pedig elmaradtak az év végi összefoglalók is és nem lesznek év eleji előzetesek sem. Egyszerűen nincs értelme olykor pár nap késéssel olyan dolgokról írni, amiről az ember máshol részletesebben is olvashat. Ezentúl nem lesznek aktuális hírek, összefoglalók, csak kivételes esetekben, az idei Dakar-raliról még tervezek egy összefoglalót, de egy ideig biztosan az lesz az utolsó. 2014-től teljes mértékben a közel- és régmúlt autóira, versenyeire, meghatározó személyeire fog koncentrálni a blog.

süti beállítások módosítása