Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Hirvonen aláírt a Citroenhez!

2011. november 17. - eszgbr

Bombaként robbant a hír, hogy Mikko Hirvonen és navigátora Jarmo Lehtinen aláírt a Citroenhez, így a francia csapat a Loeb-Hirvonen párossal vág neki a 2012-es szezonnak. Túl sok konkrétumot egyelőre nem tudni a szerződésről, azonban az biztos, hogy Sébastien Ogier elhagyja idei csapatát. Józan paraszti ésszel csak arra lehet gondolni, hogy a Fordhoz megy, bár Malcolm Wilson cáfolta, hogy már ajánlatot tett a francia versenyzőnek.

Maradva a józan gondolkodásmenetnél, Hirvonen nem valószínű, hogy megverné Loeb-öt, de megbízhatóságával nagyon nagy szolgálatot tehet a Citroennek. Ha a Fordnál valóban létrejönne a Latvala-Ogier felállás, akkor viszont két pokolian gyors fiatal versenyző küzdhetne a világbajnoki címért a kék oválos márkánál.

Személy szerint biztosra vettem, hogy Ogier távozik év végén a Citroentől és komolyabb összegben mernék fogadni, hogy a Fordhoz. Ennek fényében csak remélni mertem, hogy a Ford két finnje közül azt tartja meg, akire hosszabb távon is alapozni lehet. Így számításaim szerint Hirvonennek távoznia kellett, gondoltam a Minire, gondoltam az M-Sport Fordra, arra is, hogy egy évet valahogy lehúz és 2013-tól a Volkswagenhez megy, de arra nem, hogy a Citroen pont vele pótolja a távozó Ogiert.

Egyelőre tehát a Citroen felállása fix 2012-re, most a Fordon a sor, hogy megfelelően pótolja az idei vb-ezüstérmest. Ha mégsem jönne össze az Ogier kontraktus, akkor is válogathatnak számos fiatal és tehetséges versenyző között, de véleményem szerint csak a franciával lennének olyan erősek, hogy komolyan megszorongathassák a bivalyerős Citroent.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr963389533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása