Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Prológ

2011. október 29. - eszgbr

Ezen blog története valamikor 2008 nyarán, három héttel a Le Mans-i 24 órás verseny előtt kezdődött. Akkor határoztam el, hogy elindítom saját autósporttal foglalkozó blogomat és napi, heti rendszerességgel osztom meg a legfrissebb információkat az autósportok rajongóival. Ehhez persze mindig naprakésznek kellett volna lennem ami a rengeteg versenysorozatot figyelembe véve nagyon sok időt felemésztett volna. Így a blog tartalmát a hosszú távú versenyzésre (Le Mans Series, FIA GT stb.) korlátoztam, a formaautó sorozatokat és a túraautózást csak ritkán érintve. Akkor a rali teljesen kimaradt. Ami azt illeti, minden más is, mert nem sikerült felvenni a fonalat és a blogból nem lett semmi. Időm most még kevesebb van az írásra, viszont már nem akarok minden egyes kis hírt megosztani a világgal, már magyar nyelven is van minden jelentős szakágnak oldala vagy blogja, akit érdekel, az naprakészen tarthatja magát az adott témában.

Akkor fogok írni amikor ráérek és kedvem is van, a téma szintén attól függ, épp mi iránt viseltetek nagyobb érdeklődéssel, így egy hullámban több poszt is érkezhet egy versenysorozattal kapcsolatban. Nem zárom ki az autóversenyzés semmilyen formáját sem, erre utal a Forma.Túra.Rali. (röviden: fotura) cím is, ebbe a három irányzatba besorolható szinte az összes autósport ág. Mivel a Formula-1-ben már eldőlt mindkét vb-cím sorsa, a túraautó-vb egész évben egycsapatos, a rali-vb-n viszont az utolsó verseny előtt még mindig nyílt a küzdelem a bajnoki címért, így az év hátralévő részében valószínűleg a ralié lesz a főszerep. Az aktuális eseményekhez kapcsolódó hírekkel, kommentárjaimmal a "Mi a pálya?" rovatban jelentkezek majd.

Készülök számos nem aktuális témájú, a sport történetével foglalkozó írással is. A régi blogon tervben volt egy a Le Mans-i 24 órás verseny meghatározó autóit és versenyzőit bemutató sorozat, melyben egy versenyző pályáját mutattam volna be, különös tekintettel a nevével egybeforrt autóban végigversenyzett időre. Ezt a rovatot átmentem ide, ez lesz a "Le Mans-i legendák" sorozat, eddig 14 pilóta-autó párost állítottam össze és még legalább ennyit szeretnék. Tervezek egy, a rali-világbajnokság történetét bemutató sorozatot is, emellett ismert és kevésbé ismert versenyzőkről, típusokról is lesz szó. Ha éppen időm engedi, lesz majd WRC Live blog is, amikor a rali-vb futamait kommentálom élőben, szakaszonként.

Egyelőre ennyit a tervekről, szeretettel várok minden kedves olvasót és kommentelőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr953338100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása