Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Dicstelen győztesek

2012. január 18. - eszgbr

Az alábbiakban két videót szeretnék megosztani az idei Dakar-raliról. Ugyan nem most kerültek nyilvánosságra a felvételek, de az elmúlt két hétben nem nagyon volt időm ilyesmivel foglalkozni, így csak tegnap találkoztam velük:

 

Az első felvételen az autós kategória győztese, Stephane Peterhansel egy gázlón való átkeléskor gyakorlatilag ráhajt egy vízben veszteglő motorosra.

A második videón a motoros győztes, Cyril Despres miután fejre állt, próbálja a sárból kirángatni KTM-jét. A mögötte érkező portugál Paulo Goncalves megáll, hogy segítsen neki és kettejüknek már sikerül is kiszabadítani a motort. Ezután Despres se szó, se beszéd otthagyja a szintén segítségre szoruló versenytársát.

Azt hiszem nem kell etikai előadást tartani a két esetről, mindenki látja mi történt. A két versenyző sportteljesítménye elvitathatatlan, megérdemelten nyerték meg a kéthetes viadalt, ráadásul nem először. Emberileg azonban erősen megkérdőjelezhető a cselekedetük, főleg annak tükrében, hogy a világ legnehezebb tereprali versenyéről van szó, ahol az időben érkező segítség olykor életet menthet. Nyerhetnek tehát akármekkora előnnyel, az ilyen esetek még a legfényesebb győzelmet is beárnyékolhatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr143573173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása