Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Világbajnok a Lotterer-Tréluyer-Fässler trió

2012. október 28. - eszgbr

2012wecch.jpg
Az André Lotterer-Benoit Tréluyer-Marcel Fässler audis egység nyerte a 2012-es World Endurance Championship küzdelmeit. Az év utolsó négy versenyéből ugyan hármat a Toyota nyert, viszont a Le Mans-i 24 órást is megnyerő trió (a kép ezt a győzelmet örökítette meg) így is megőrizte előnyét és a Kristensen-McNish páros előtt megnyerték a világbajnokságot. Az LMP1-es konstruktőrök között az Audi, a GTE kategóriában a Ferrari győzött.

Vettel elrontja a játékunkat

Pedig olyan szépen indult ez az év. Versenyről versenyre változtak az erőviszonyok, a szokásosnál sokkal többen nyertek futamot és már kezdtük elfelejteni a tavalyi szezon monotonitását. Egyszerűen túl szép volt ez ahhoz, hogy valaki ne akarjon belerondítani. Lehet, hogy Sebastian Vettel is jól szórakozott, de ő igazán csak akkor érzi jól magát, ha a dobogó tetejéről locsolhatja szét a pezsgőt a lába előtt heverő világba. Úgy gondolta, eleget játszottunk már, most ő következik és egyszerűen elvette a játékunkat.

Tette mindezt olyan hűvös és kegyetlenül érzéketlen zsenialitással, amire csak egy-két ember lenne képes a jelenlegi mezőnyből. Szingapúrban még Lewis Hamilton kiesése kellett, hogy visszataláljon a dobogó legfelső fokára, azóta viszont még a vezetést sem adta ki a kezéből. A McLarennek el is ment a kedve a játéktól, Raikkönen hivatalból még fogadkozik az újságíróknak, felemlegetve 2007-es világbajnoki címét, de igazából már csak Fernando Alonso az aki még mindig nem akarja elhagyni a játszóteret. Mert ő pontosan olyan mint Vettel vagy Michael Schumacher, ők az utolsó pillanatig bármire képesek a győzelemért.

Tovább
süti beállítások módosítása