Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

A Ford az úr Svédországban

2012. február 12. - eszgbr

Monte Carlo-i fiaskója után Jari-Matti Latvala végig dominálva nyerte meg a norvégiai szakaszokkal kiegészült 2012-es Svéd-ralit. A Ford zsinórban hatodik győzelmét aratta a hóborította versenyen.

1. nap

Igazából 0. napnak is nevezhetnénk a csütörtökit, miután csak egy szuperspeciált rendeztek Karlstadban, amit Dani Sordo nyert. Péntek reggel komolyan elkezdődött az idei Svéd-rali és úgy tűnt a tavalyihoz hasonló kiélezett küzdelmet láthatunk. Előbb Ostberg, majd Latvala vezetett, a nap közepén viszont már az elmúlt két évben győztes Mikkor Hirvonen állt az élen a Citroennel. A 8. szakaszon ismét Latvala volt a leggyorsabb és visszavette a vezetést, amit már nem is engedett ki a kezéből. A nap végére 16,8 mp-es előnyt épített fel honfitársával és 18,6 mp-est csapattársával, Petter Solberggel szemben. Az első napon egyébként Latvala, Hirvonen, Loeb, Solberg és Ostberg (Latvalával azonos időt elérve) is nyert szakaszt. Az élmenők közül Loeb és Sordo kerültek komolyabb bajba: a címvédő két percet veszített miután elakadt a hóban, így csak a hetedik helyen állt, míg a spanyol minis motorhiba miatt feladni kényszerült a versenyt (ugyan Svédországban engedélyezték a szervezők a Rally2-t, Sordoék mégsem tudtak rajthoz állni a 2. napon). A pénteken teljesített kilenc gyorsasági érdekessége volt, hogy a szomszédos Norvégiában rendezték őket.

Tovább

Teljes a Toyota versenyzőgárdája

Sébastien Buemi csatlakozásával kialakult a Toyota 2012-es felállása, megvan a hat pilóta akikkel a két autó rajthoz áll majd a Le Mans-i 24 órás versenyen és a megbízhatósági világbajnokságon (WEC). A svájci az idei évre nem kapott aktív versenyzői szerződést a Formula-1-ben, a Red Bull ugyan számít rá, mint teszt- és tartalékpilótára, de e mellett szakíthat időt más versenysorozatokban való részvételre is.

Buemi előreláthatóan a 8-as rajtszámú Toyota TE030-ast fogja vezetni, a japán Super GT -bajnok Hiroaki Ishiurával és a Peugeot visszalépése után szabaddá váló Anthony Davidsonnal. A másik autóval a szintén ex-peugeot-s Alexander Wurz, a korábban az Oreca csapatban versenyző Nicolas Lapierre és a Williams színeiben az F1-ben két idényt is eltöltő Kazuki Nakajima indul majd.

süti beállítások módosítása