Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Jules Bianchi 1989-2015

2015. július 18. - eszgbr

jules_bianchi.jpg

Tegnap este egy nizzai kórházban elhunyt Jules Bianchi. A Marussia versenyzője a tavalyi Japán Nagydíjon szenvedett súlyos fejsérülést, amikor egy munkagéppel ütközött. Kilenc hónapig feküdt kómában, először Japánban a Mie Egyetemi Kórházban, majd szülővárosában, Nizzában.

Bianchi generációja egyik legtehetségesebb autóversenyzője volt, az ART Grand Prix-vel folytatott hosszú együttműködése során megnyerte az F3 Euro Series-t, második lett a Formula-Renault 3.5-ös kategóriájában, kétszer harmadik a GP2-ben és második a GP2 ázsiai sorozatában. 2012-ben a Force India tesztpilótája lett, 2013-tól pedig a Marussia állandó versenyzője. Legnagyobb sikerét a tavalyi monacói futamon érte el, amikor kilencedik helyen végzett és a csapat történetében először pontot szerzett. Bianchi volt az első, aki bekerült a Ferrari akadémiájára, pár éven belül jó eséllyel meg is kapta volna az olasz csapat egyik F1-es ülését.

Személy szerint óriási reményeket főztem hozzá, nem csak a Ferrari egyik jövőbeni pilótáját, de a jövő világbajnokát láttam benne. Jules Bianchi 25 éves volt, nyugodjon békében.

süti beállítások módosítása