Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

A Volkswagen év végén kivonul a rali-világbajnokságból

2016. november 01. - eszgbr

Az ok ugyanaz mint az Audinál: a dízelbotrány árnyékában nem veszi ki jól magát, hogy évente euró tízmilliókat költenek versenysportra. A Volkswagen rali programja kivételesen sikeres volt, 2013 és 2016 között az összes egyéni és konstruktőri címet megnyerték a vb-n.

wrc-monaco-2016-dia-2-sebastien-ogier-vw-polo-r.jpgA zsinórban négy világbajnokságot nyerő Volkswagen Polo R WRC

A döntés annak fényében különös, hogy jövőre új szabályok jönnek a vb-n és a VW már gyakorlatilag elkészült az új Polo WRC-vel. A kiszállás azért is sajnálatos, mert jövőre gyári csapattal visszatér a Citroen és a Toyota, a Hyundai pedig erősebb mint valaha, így igazán izgalmasnak ígérkezik a 2017-es szezon.

Ami igazán érdekes lesz, hogy a VW három toppilótája, az elmúlt négy világbajnokságot megnyerő Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen mely csapatoknál találnak majd helyet. Szabaddá válásuk rendesen felkavarhatja az átigazolási piacot.

A Volkswagen döntése úgy tűnik nem érinti a Skoda programját, a csehek folytathatják szereplésüket a Fabia R5-tel a vb második vonalának számító WRC2 kategóriában. Azért azt a 2017-es Polo WRC-t szerintem sokan megnéznék akár Skoda kasztnival is...

Wolf Dallara WD1

wolf_canam_gilles_villeneuve.jpgGilles Villeneuve a Wolf Racing autójával és a tőle megszokott látványos stílusban a Can-Am 1977-es Trois-Riviéres-i futamán. Walter Wolf igazán nem aprózta el, '77-ben a Formula-1-ben is indult csapatával, sőt Jody Scheckter rögtön az első versenyen győzni tudott, év végén pedig második lett a bajnokságban.

süti beállítások módosítása