Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Webber Le Mans-ba, a Citroen a WTCC-be tart

2013. június 27. - eszgbr

Bekövetkezett amit már régóta rebesgettek: Mark Webber aláírt a Porschéhez, így jövőre már nem a Formula-1-ben fog versenyezni. Az ausztrál már korábban kijelentette, hogy nem hosszabbítja meg év végén lejáró szerződését a Red Bullal és ezek szerint más F1-es csapathoz sem igazol át, hanem a Le Mans-ban és a WEC-ben szerencsét próbáló Porsche LMP1-es autóját fogja vezetni 2014-ben. Webber a kilencvenes évek végén már indult Le Mans-ban, akkor a Mercedes gyári versenyzőjeként. A hír újra fellobbantotta azokat a pletykákat, melyek szerint a Red Bull a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönent szeretné Vettel csapatársának.

Szintén nem újdonság, hogy a nyolcszoros rali-világbajnok Citroen a Túraautó-világbajnokságban (WTCC) képzeli el a jövőjét. Korábban már felröppentek hírek, miszerint 2014-től szívesen átnyergelnének a pályaversenyekre, ezt most hivatalosan is megerősítették. Ami biztos, hogy Sébastien Loeb lesz az egyik versenyzőjük, a versenyautójuk alapját feltehetően a DS4 a C-Elysée modelljük adja majd. Ez valószínűleg a gyári rali-program végét is jelenti, a francia márka tíz sikeres év után idén csak a Volkswagen hátát nézi, bár Loeb révén szereztek két győzelmet, a bajnoki címről lassan lemondhatnak, így viszont emelt fővel és logikus indokkal távozhatnak a WRC-ből.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr55381060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása