Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Alonso hazai pályán győzött, a Mercedesek szenvedtek a gumikkal

2013. május 12. - eszgbr

Szombaton bombaként robbant a Mercedes időmérőn elért 1-2. helyezése, de a riválisok nem véletlenül nem számoltak komolyan Rosberggel és Hamiltonnal, az ezüst nyilak nagyon hamar elkezdtek visszacsúszni a Pirellik kopása miatt. Alonso az ötödik helyről rajtolva magabiztosan nyert hazai versenyén, a Ferrari tempóbeli fölényét mutatja, hogy Massa három rajthelyes büntetése után hat pozíciót javítva lett harmadik. Räikkönennek be kellett érnie a második hellyel, Vettel csendes versenyt futva lett negyedik.

A bővebb értékelésre most sincs időm, a konstruktőri rangsor alább látható, a jól szereplők szokás szerint megtalálhatóak a címkék között.

Tovább

Group 5, ahogy a japánok csinálták

A méltán híres Best Motoring magazin készített egy sorozatot a japán autóversenyzésről, bemutatva a legismertebb hazai gépeket, e sorozat második része foglalkozik a Group 5 szabályokkal futott Fuji Super Silhouette Series-zel. A film részletesen foglalkozik a legnagyobb sztárokkal: a Nissan Bluebirddel, Silviával, Skyline-nal és a BMW M1-gyel, de archív felvételeken feltűnik számos Mazda RX-7 is. Az első kivételével a csodás állapotban lévő példányokat el is vitték egy kis pályázásra. A film japánul készült, de ez ne zavarjon senkit, az élvezeti értékből vajmi keveset von le.

 

Ogiert csak Loeb tudja legyőzni

Az idén eddig megrendezett öt futamból kettőt nem tudott megnyerni a pontversenyt vezető Ogier, mindkétszer a részmunkaidőben világbajnoki címvédő Loeb taszította le a dobogó második fokára. A kilencszeres bajnok utolsó előtti (tervezett) vb-futamát teljesítette és nyolcadszor győzött Argentínában.

loebARG13.jpgfotó: facebook.com/WorldRally

Az Argentin-ralin mindenki arra volt kíváncsi, mit tud kezdeni Loeb a zsinórban három versenyt nyerő Ogier-vel. Monte Carlóban még a rekordbajnok győzött, Svédországban viszont már ő sem tudta megállítani trónjára törő honfitársát, távollétében pedig Mexikót és Portugáliát könnyedén hódította meg a VW-s pilóta.

Tovább
süti beállítások módosítása