Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Autóőrület + pop art = Tim Layzell

2014. március 04. - eszgbr

layzell.jpg

A minap találkoztam a Petrolicious oldalán Tim Layzellel, aki amellett, hogy bolondul az autóversenyzésért, roppant tehetséges festőművész is. A harmincas-hetvenes évek motorsportjára specializálódott, ezzel persze még nem feltétlenül tűnne ki a hasonló beállítottságú művészek közül, ám pop art stílusú képei mindenféleképpen kiemelik a mezőnyből. Készít fényképminőségű "hagyományos" képeket is, az igazi zsenialitása viszont ezekben a színes csíkokká olvadó tájakon száguldó versenygépekben rejlik. Érdemes összehasonlítani a különböző stílusban készült képeit, a pop art művek kevésbé élesek és talán plakátszerűek, de sokkal jobban visszaadják a sebesség érzetét.

BriefEncounter357k.jpg

mexican-storm-large.jpg


Személyes kedvencem, a Porsche 1973-as Targa Florio győzelmének állít emléket. A Targa Florio Layzell kedvenc témái közé tartozik:

Carrera-takes-Targ_2749364b.jpg

Ahogy az ötvenes-hatvanas évek legendás versenyzői is. Stirling Moss, Lotus:

CoolRunning428k.jpg

Mike Hawthorn, Jaguar:

SciencevsPower350k.jpg

Goodwood:

Glorious-Goodwood.jpg

Mille Miglia:

Millemiglia1955web.jpg

Monaco:

Intothelightweb.jpg

Le Mans:

lemans.jpg

Képek forrása: timlayzell.com

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr555842910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása