Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

BÁTORSÁG

2015. január 27. - eszgbr

Ha az autósporthoz elengedhetetlen bátorság szóba kerül, mostantól erre a két emberre és erre a manőverre fogok először hivatkozni.

siffert_rodriguez_spa70.jpg

Az év: 1970, a helyszín: Spa-Francorchamps. Az 1000 km-es világbajnoki futam rajtja után az eső áztatta Eau Rouge felé száguldva Jo Siffert (#24) előzésre szánja el magát, a domb lábánál beszúr a csapattárs Pedro Rodríguez (#25) mellé, a két 600 lóerős Gulf Porsche 917K összeér, de mindketten csont nélkül tovább repesztenek. Rodríguez pont annyira volt kemény, pont annyi helyet hagyott, hogy az eszement manőverre vállalkozó Siffert még elférjen és ne szálljanak el mindketten, mint a győzelmi zászló.

Videó a tovább mögött >

Nem véletlen, hogy kettejüket tartották koruk legjobb sportkocsi versenyzőinek, 1970-ben és 1971-ben is világbajnoki címhez juttatták a Porschét. Az őrülten gyors és veszélyes régi, 14 km-es spái pályán esőben minden körben az életüket kockáztatták, de őket ez nem érdekelte, az Eau Rouge-ban érintőre vették egymást.

Sajnos hamar utolérte őket a végzetük, Rodríguez 1971 júliusában, a Norisringen egy Interserie futamon, Siffert három hónappal később Brands Hatch-ben, egy bajnokságon kívüli F1-es versenyen szenvedett halálos balesetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr237116443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása