Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Egy finn zseni az autósportban, kicsit másképp

2012. november 24. - eszgbr

Ez a poszt egy olyan fiatalemberről szól, aki immár hét éve örvendezteti meg az autósportok rajongóit, de nem a murván vagy az aszfaltcsíkokon nyújtott teljesítményével, hanem videókölteményeivel. Antti Kalholának az internetes szubkultúrában már komoly rajongótábora van, amire akkor is támaszkodhatott amikor a felügyelő szervek megpróbálták ellehetetleníteni.

Az 1991-es születésű Antti Kalholát ugyanaz vezeti mint milliónyi hasonszőrű társát: az autósportok szeretete. Sokan sokféle képen fejezik ki rajongásukat, ami nála pár perces videók készítésében öltött testet. Ez eddig még mindig nem számít extrának, sokan vágnak össze otthon fanvideókat. Antti viszont kiemelkedik a mezőnyből, nagyszerű érzékkel nyúl az anyagokhoz, a képi világhoz társuló fennkölt zene talán nem nyeri el mindenki tetszését, de a lassításokkal párosítva kétségkívül olyan elegyet alkot ami megérinti a fanatikusok szívét.

Két fő témája - finn lévén - a rali és a Formula-1, de munkáiban megjelenik a CART, a DTM és más versenysorozatok is. A nyersanyag nagy része a '80-as, '90-es évekből származik és tisztelettel adózik a finn versenysport nagyjai mellett olyan legendáknak is mint James Hunt, Gilles Villeneuve vagy Stefan Bellof, Ayrton Sennának pedig egy egész videósorozatot szentelt.

Sajnos a szerzői jogok védelmével meggyűlt már párszor a baja, az F1-es tartalmak felhasználása miatt a FOM eddig legalább kétszer letiltatta fiókját a legnépszerűbb videómegosztó oldalon. De a lelkes rajongók mindannyiszor újra feltöltötték műveit, egy ideje pedig már ő is visszatért, saját csatornáján megosztva a régi és legújabb videóit, alább ezekből szemezgettem:

Már régóta terveztem egy posztot Anttiról, a végső elhatározás ennek a videónak az apropóján született meg, hiszen holnap eldől ki lesz az idei év F1-es bajnoka:

 

 

Steve McQueen 1971-es klasszikusához, a Le Mans-hoz is készített egy szenzációs trailert:

 

Ennio Morricone zenéihez is jó érzékkel nyúl, itt is fellelhetőek snittek a Le Mans-ból:

 

A tematikus videók mellett sokszor készít vegyesvágottakat, egyszerűen csak az autóversenyzésről:

 

Szerintem eddig ez a csúcs, a pályán elhunyt F1-es pilótáknak állít emléket:

 

A végére hagytam a kedvencemet, ezt láttam tőle először, de egyszerűen megunhatatlan:

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr784922929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása