Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Merre tovább, Herr Joest?

2016. október 27. - eszgbr

fassler_joest_2016nurburgring.jpgMarcel Fässler és Reinhold Joest idén, a Nürburgringen (fotó: audi-mediacenter.com)

A motorsport világa még nem ocsúdott fel az Audi Sport tegnapi bejelentéséből, miszerint idén indultak utoljára Le Mans-ban és a WEC-ben, ugyanakkor a német gyártó felvázolta, hogyan képzeli el a közeljövőt.

Ami engem jobban izgat, hogy mi lesz Reinhold Joesttel, aki legalább olyan fontos szereplője volt a sikereknek, mint Wolfgang Ullrich, vagy Ulrich Baretzky. Az Audinak már megvannak a partnerei a további sporttevékenységeihez és egyébként sem tudom elképzelni Joestöt a hosszútávú versenyzésen kívül, hiszen az elmúlt ötven évben - egy rövid kitérőt leszámítva az Opellel a DTM-ben - ezzel foglalkozott. Neve ugyanúgy összeforrt Le Mans-nal, mint a Porschéé vagy most már az Audié.

Az Audi 13 győzelméből 11-et az ő csapata szerzett, már ezzel a legsikeresebb csapattulajdonos lenne a verseny történetében, de a nyolcvanas-kilencvenes években négy alkalommal nyert Porschével is. És ezek csak a hivatalosan számító győzelmek. A Dauer nevével fémjelzett 1994-es Porsche siker sem jöhetett volna létre csapata nélkül és emberei kivették részüket a Bentley 2003-as diadalából is.

Reinhold Joest jövőre lesz 80 éves, így személyesen valószínűleg már nem vállal komoly feladatot, azt viszont nagyon érdekes lesz figyelni, hogy az az óramű pontossággal felépített gépezet, amely a nevét viseli, milyen formában fog részt venni a motorsportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr5311842419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RAH-66 2016.10.28. 17:13:16

Joest valószínűleg nyugdíj, de Ullrich is követhetné már. Különösen a tavalyi DTM-es "produkciója" után.
Jüttnernek szerintem találnak házon belül vmit., a customer racing (R8, RS3) jó biznisz.
Fassler, Treluyer szerintem GT-ben találnak maguknak ülést, egyikük sem fiatal már. Lotterer, Jarvis, Duval és di Grassi meg simán fog magának máshol találni ülést. (FE, Super GT)

RAH-66 2016.10.28. 17:14:33

@RAH-66: Fassler és Treluyer egyértelmű Blancpain GT3-as opciónak tűnik számomra.

eszgbr 2016.10.28. 23:03:42

@RAH-66: Lotterert megnézném a Porschéban Webber helyén, bár remélem végül Tandynek adják az ülést.
süti beállítások módosítása