Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Loeb előnye 0,7 másodperc! - Wales-rali 1. nap

2011. november 10. - eszgbr

Túl vagyunk a 2011-es Wales-rali első napján, az élen Sébastien Loeb áll, mindössze 0,7 másodperccel világbajnoki kihívója, Mikko Hirvonen előtt.

Helyi idő szerint 14:40-kor ténylegesen is kezdetét vette az idei szezonzáró verseny, a 4,74 km hosszú Great Orme 1 nevű gyorsaságival, amelyet a későbbi murvás szakaszoktól eltérően aszfalton bonyolítottak le. Jari-Matti Latvala kezdett legerősebben, 1,9 másodperccel Loeb és 2,3-mal Hirvonen előtt megnyerte a szakaszt. Őket a versenyt korábban zsinórban négyszer megnyerő Petter Solberg követte Sordo és Meeke valamint Ostberg előtt. A szakasz és egyben a nap meglepetése, hogy Sébastien Ogier mindössze 1,6 km után egy falnak ütközött és kitörte Citroenje kerekét. A nap hátralevő részében így nem állt rajthoz, holnap azonban folytathatja a SupeRally szabály értelmében. Kiesésével hátvéd nélkül maradt a világbajnoki címvédő.

Loeb-öt azonban nem kell félteni, megnyerte a második szakaszt (Great Orme 2, 4,74 km), 1 másodpercet adva Latvalának, akinek előnye így 0,9 szekundumra olvadt. Petter Solberg harmadik lett (+2,4 mp), Hirvonen negyedik (+2,6 mp), utóbbi hátránya 3 másodperc Loeb-bel szemben.

A harmadik szakasszal (Clocaenog, 15,77 km) kezdődött csak el igazán a verseny, beértek ugyanis az észak-wales-i erdőkbe; Loeb a csúszós pályára, Hirvonen a meglepően nagy sötétségre panaszkodott. Ennek ellenére a finn jelezte, hogy ő bizony győzni akar Wales-ben és megnyerte a szakaszt, 2,3 másodpercet verve Loeb-re. A francia így 0,7 másodperces előnnyel várhatja a pénteki napot. Latvala 6,3 mp-et kapott és visszacsúszott az összetett harmadik helyére, hátránya 3,1 mp. Petter Solberg negyedik, 11,9 mp-es hátrányával még ő is bőven lőtávolon belül van és bizony vele is komolyan számolni kell a hétvégén. Ha nem sújtják műszaki hibák, a norvég akár el is döntheti az idei világbajnoki küzdelmet jó szereplésével.

Holnap következik a rali leghosszabb napja, a mezőny délelőtt és délután egyaránt négy szakaszt teljesít majd.

A Wales-rali állása 3 szakasz után:

1. Loeb, Citroen DS3 WRC

2. Hirvonen, Ford Fiesta RS WRC +0,7

3. Latvala, Ford Fiesta RS WRC +3,1

4. P. Solberg, Citroen DS3 WRC +11,9

5. Meeke, Mini JCW WRC +18,7

6. Sordo, Mini JCW WRC +27,3

7. Ostberg, Ford Fiesta RS WRC +27,8

8. Tanak, Ford Fiesta RS WRC +30,6

9. Wilson, Ford Fiesta RS WRC +36,5

10. H. Solberg, Ford Fiesta RS WRC +37,8

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr763369040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása