Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Latvala az élen - Wales-rali 3. nap

2011. november 12. - eszgbr

Miután tegnap Hirvonen kiesett, már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul: Loeb vajon győzelemmel ünnepli-e nyolcadik világbajnoki címét? Erre azonban csak holnap délután kapunk választ.

A mai nap egy újabb nagyágyú kiesésével kezdődött:az üzemanyagcső hibája miatt Petter Solberg nem tudott elrajtolni, így a tegnap remélt Ostberg-Solberg csata a harmadik helyért elmaradt. Sébastien Loeb az élen várhatta a rajtot, 1,1 másodperccel vezetett összetettben Latvala előtt. Ehhez az első szakasz (Hafren 1, 32,14 km) megnyerésével hozzá tett még 5,8-at. Az élen álló kettőst az észt Tanak és a csütörtöki hibája után egyre feljebb kapaszkodó Ogier követte. Közben Kimi Raikkönen is feladni kényszerült a viadalt.

A 13. gyorsaságit (Sweet Lamb 1, 4,01 km) minimális különbséggel (0,3 mp) Latvala nyerte Loeb, Ogier és a tegnap árokba csúszó, de ma újrainduló Dani Sordo előtt.

A 14. (Myherin 1, 27,88 km) szakasz nagy nyertese a fordos Matthew Wilson volt, aki két pozíciót előrelépve feljött az 5. helyre. Kris Meeke-et erőből előzte meg, míg az addigi ötödik Tanak kissé lecsúszott az útról és a felhordott törmelék belepte a hűtőjét, ettől a motor kezdett túlmelegedni, így meg kellett állnia a gyorsaságin és megtisztítani. A szakaszt egyébként Loeb nyerte Latvala előtt 0,7 másodperccel.

A déli szervizparkos pihenő után a délelőtt futott három szakasz megismétlésével folytatódott a rali. A 15. szakaszon ismét Latvala nyert, ezúttal tekintélyes, 8,6 mp-et verve Loeb-re, így összetettben is átvette a vezetést. Őket Ogier (+22,3 mp), Meeke (+24,7 mp), Ostberg (+30.7 mp) és Sordo (+32,1 mp) követték, Meeke ezzel visszaelőzte Wilsont. Mads Ostberg igen borúlátóan nyilatkozott a szakasz után, motorproblémára panaszkodott, ami miatt kénytelen volt magasan tartani a fordulatot.

A 16. szakaszon csak 8. lett, 4,7 mp-cel kikapva a győztes Latvalától, de akkora előnye van üldözőivel szemben (Henning Solberg több, mint két és fél perccel követi a 4. helyen), ami akár a verseny végéig is kitarthat.

A mai utolsó szakaszt is Jari-Matti Latvala nyerte Sébastien Loeb előtt (+4,6 mp), így az utolsó nap előtt 6,1 másodperces előnnyel térhet nyugovóra. Ogier harmadikként ért célba (+16,5 mp), motorgondjai ellenére Ostberg lett a negyedik (+24,8 mp).

A mai napot dióhéjban úgy lehetne összefoglalni, hogy az élen Latvala és Loeb felváltva nyerte a gyorsaságikat, most épp a finn vezet, míg a többiek jócskán lemaradva követték őket, de összetettben akkora időkülönbségek alakultak ki, hogy alig történt helycsere. Elbúcsúztunk Petter Solbergtől és Kimi Raikkönentől (utóbbitól lehet, hogy ebben a mezőnyben végleg), míg a korábban hibázó gyári versenyzők (Ogier és Sordo) próbálják minél jobb eredménnyel zárni az évet. A Top10-ben egyébként 8 Ford Fiesta foglal helyet.

Holnap még 6 szakasz vár a mezőnyre.

A Wales-rali állása 17 szakasz után:

1. Latvala, Ford Fiesta RS WRC

2. Loeb, Citroen DS3 WRC +6,1

3. Ostberg, Ford Fiesta RS WRC +2:43,9

4. H. Solberg, Ford Fiesta RS WRC +5:35,0

5. Meeke, Mini JCW WRC +6:20,0

6. Wilson, Ford Fiesta RS WRC +7:05,6

7. Kuipers, Ford Fiesta RS WRC +7:57,4

8. Tanak, Ford Fiesta RS WRC +8:02,3

9. Novikov, Ford Fiesta RS WRC +8:22,3

10. Block, Ford Fiesta RS WRC +13,24,7

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr123373042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása