Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

A Jégember visszatér!

2011. november 29. - eszgbr

Ahogy azt már néhány hónapja sejteni lehetett, Kimi Raikkönen vissza fog térni a Formula-1-be, méghozzá a 2012-től hivatalosan és egyedüliként Lotus néven induló Renault-val.

Miután biztossá vált, hogy Robert Kubica nem épül fel maradéktalanul a jövő évi rajtig, a Renault lázasan keresni kezdte a pilótát, akivel a lehető legjobban pótolni tudnák a lengyelt. Végül Kimi Raikkönen mellett döntöttek, akivel két éves szerződést írtak alá. A finn szintén kereste a lehetőséget a visszatérésre, miután a rali-világbajnokságban eltöltött két szezonja nem hozott átütő sikert (legjobb eredménye egy 5. hely volt 2010-ben, összetettben mindkétszer a 10. helyen zárt) és bevallottan egyre inkább hiányzott neki az F1. Elsősorban a Willams-szel hozták szóba, végül mégis a Lotus-Renault-val állapodott meg.

A finn visszatérésével hat világbajnok lesz ott a 2012-es rajtrácson, hasonló esetre még nem volt példa a sorozat történetében. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2000 óta kiosztott összes bajnoki cím birtokosa a mezőnyben lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr183421536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása