Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Vettel 2014-től a Ferrariban?

2012. október 15. - eszgbr

Az általában megbízható forrásnak tekinthető BBC ferraris forrásokra hivatkozva megszellőztette, hogy a maranelloiak 2014-re előszerződést kötöttek Sebastian Vettellel.

Az átigazolás függ persze az olaszok 2013-as teljesítményétől is, de már régóta rebesgetik, hogy kivetették hálójukat a német bajnokra. Vettelnek egyébként élő szerződése van 2014-re a Red Bullal, a Ferrari viszont csak egy évre hosszabbított Massával, így jövő ilyenkor ismét időszerű lesz igazolni valakit. A nagy kérdés persze az, hogy mit szól ehhez a 2016-ig a Ferrarihoz szerződött Alonso. A BBC szerint Hamilton 2013-as szerződtetését megvétózta, Vettelre viszont rábólintott, ettől függetlenül érdekes lenne egy csárdában látni a Formula-1 két jelenleg talán legjobb dudását. Persze az is lehet, hogy Vettel marad a helyén, a Red Bullnál újra fut a szekér, ő az idei cím első számú várományosa és ahogy Adrian Neweyt ismerjük, sanszos, hogy jövőre ismét ő tervezi a leggyorsabb autót. Ha csak a Ferrari nem licitál rá jelentősen a Red Bull által nyújtott fizetésre, akkor valószínűleg Vettel is erősen elgondolkozik majd, hogy érdemes-e váltani. A Ferrari igazából akkor járna a legjobban, ha Newey is menne Vettellel együtt (igazából már Neweyval is nyernének), ahogy annak idején Ross Brawn és Rory Byrne is ment Schumacherrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr424850211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása