Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Vettel nyert Koreában és vezeti a pontversenyt

2012. október 15. - eszgbr

Sebastian Vettel ugyan lemaradt a pole-pozícióról, sok kétségünk mégsem lehetett afelől, hogy ki fogja nyerni a 2012-es Koreai Nagydíjat. A Ferrari erős volt, de a Red Bullokra nem tudtak komolyan nyomást gyakorolni, míg a McLaren egész éves mélypontra zuhant.

Mark Webber ugyan megszerezte az első rajtkockát, komoly ellenállásra nem számíthattunk tőle, hiszen a bajnokság hajrájában már egyértelműen Vettelre épít a Red Bull. A címvédő a rajtnál le is lépte az ausztrált és az utolsó pár kör aggasztó gumikopásától eltekintve ismét simán nyert.

Azt kell mondjam az első kör hozta a legtöbb akciót, az Alonso-Raikkönen-Massa-Hamilton viadalon kívül Kobajasi felelt az izgalmakért, jó japánként úgy ütötte ki Buttont és Rosberget a versenyből, hogy ő tovább tudott menni. A kiszabott boxáthajtásos büntetését még le tudta tölteni, de 16 kör után ő alatta is elvérzett az autó. A verseny első felében a két Ferrari mellett a két Toro Rosso is látványosan tört előre, érdekes módon Vergne (8.) lágyon, Ricciardo (9.) szuperlágyon rajtolt, de az eltérő taktika ellenére mindketten jó ütemben előzgették az ellenfeleket. Közben Hamilton az első kerékcserék után látszólag érthetetlen okból, látványosan kezdett hátrébb csúszni, bár amennyire tudott ellenállt. Ennek Kimi Raikkönen (5.) itta meg leginkább a levét, aki az oda-vissza előzések miatt elvesztette esélyét, hogy a Ferrarik után iramodjon. A brit világbajnok ezt követően Grosjeant (7.) kapta meg a nyakába, de a hunyó a lotusos mögött érkező Nico Hülkenberg (6.) volt, aki az év egyik legnagyszerűbb előzésével mindkét riválist maga mögé utasította. Hamilton végül a két Toro Rosso mögött az egy pontot érő tizedik helyen ért célba, ezzel a McLaren-Mercedes idei  legpontszegényebb versenyét teljesítette, és a Ferrari át is vette a konstruktőri második helyet tőlük. A Sauber ezúttal beleszürkült a középmezőnybe, Pérez csak 11. lett, de a Mercedes is szenvedett, Schumacher a 10. helyről rajtolva a 13. pozícióig küzdötte vissza magát. Helyüket most a Toro Rosso vette át, de a kis olasz csapat későn kezdett hajrázni, a pontversenyben légüres térben mozognak, Korea után 21 ponttal állnak a konstruktőri 9. helyen, előttük a Williamsnek 58 egysége van, mögöttük pedig már csak a három nulla pontos csapat áll.

A futam végén Massa gyorsabb volt csapattársánál, de értelmetlen lett volna megelőznie, míg Alonso spórolt a gumikkal, hogy az utolsó körökben legyen esélye megelőzni Webbert. Az ausztrál viszont akkor emelte a tempót amikor akarta, jelzi ezt a verseny végén megfutott leggyorsabb köre is. Vettel tehát pályafutás során másodszor megnyerte a Koreai Nagydíjat, 10 pontot verve a harmadik Alonsóra, aki üldözöttből üldözővé vált, hátránya 6 pont négy futammal a szezon vége előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr754849243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása