Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

10 éves a Forma.Túra.Rally.

2021. október 29. - eszgbr

no10_lemans61.jpg

Igen, tíz éves a Forma.Túra.Rally. Tíz év után végre átírtam a magyar helyesírásnak megfelelő ralit a szemnek sokkal kellemesebb rallyra. Egyébként túl nagy szentimentális jelentőséget nem tulajdonítok az évfordulónak, a blog nyilvánvalóan túl van a zeniten, a csúcsot a 2014 és 2017 közötti időszak jelentette. Az utóbbi években már időm és elhatározásom is kevesebb volt, hogy rendszeresen írjak, de igyekszem minőséggel pótolni a mennyiségbeli elmaradásokat.

Tíz év azért mégiscsak tíz év és érdemes kicsit visszatekinteni, így összegyűjtöttem az elmúlt évtized szerintem tíz legjobb blogposztját, szigorúan időrendi sorrendben:

F, mint Formula-1, F, mint Forradalom (2014)
A különböző bajnokságok egyes idényeinek összefoglalása többnyire egy kaptafára történik, az érdekességet inkább a történések adják, mintsem a poszt szerkesztésének módja, de ennél a 2014-es bejegyzésnél a téma technikai oldala állt a fókuszban, ehhez kapcsoltam hozzá a sporteseményeket.


Persze van, hogy egy szezon annyira izgalmas, hogy a főbb történések puszta elmesélése is emel egy bejegyzés színvonalán, így történt az a következő két posztnál is, érdekes, hogy mindkettő az 1986-os év eseményeiről szólt:

1986: Az őrület vége (2014)

1986: A turbókorszak csúcsa (2015)

Riválisok: Williams FW07 vs. Brabham BT49 (2016)
Az évek során több kiemelkedő versenyautónak szenteltem nagyobb lélegzetű bejegyzést, de ebben az esetben valami másra vállalkoztam. A két, egyidőben versenyző típus története teljesen összefonódott, így adta magát az ötlet, hogy egyszerre mutassam be őket.

A legnagyobb élvezetet és megelégedést azok az írások okozzák, amelyeket több forrásból, hosszas utánajárással tudok összerakni, eldugott, régi autósportos oldalakat, olykor könyveket felkutatva. Ezek a bejegyzések is így születtek:

A Forma-1 születése (2017)

ATS, a szakadár Ferrari (2017)

Az első autós világbajnokság (2018)


Az ébredő erő - Monacói Nagydíj, 1966 (2019)
Ezt a rövidebb bejegyzést azért emelem ki, mert egyetlen futam kapcsán sikerült leírni az egész versenyidényt, sőt egy egész korszakra sikerült ablakot nyitni. Alapelvem, hogy nagyon ritkán írok le olyan mondatot, ami nem hordoz magában új információt a korábban leírtakhoz képest, és ebben a posztban ez jól látható, minden mondatnak jelentősége van.

1994: A Forma-1 legellentmondásosabb éve (2021)
Régóta terveztem már, hogy írok az 1994-es világbajnoki idényről, de ez a bejegyzés a szokásos összefoglalóknál komplexebb lett. Rengeteg dologra kellett figyelni az írás során, mert sokszor a pályán kívüli történések még nagyobb hatással bírtak, mint a pályán történtek.

A Forma-1 Szuperligája: az Intercontinental Formula (2021)
Ez a téma is régóta foglalkoztatott már és az élet úgy hozta, hogy idén volt egy megfelelő apropója is a focis Szuperliga létrehozásával. Ezt a posztot viszont szó szerint mozaikokból kellett összerakni, annyira kevés hasznos információ található róla az interneten, és egy ponton fel is adtam az írást, mert úgy gondoltam, hogy nem tudom befejezni, nem tudok egy kerek egész történetet faragni a morzsákból.


Szóval ez volt az első tíz év, a jövőre nézve nem ígérek semmit, egyelőre annak is örülnék már, ha a csőben lévő félkész bejegyzéseket befejezném. A fenti tíz posztot elnézve nyolc a Forma-1-ről szól. Úgy néz ki, magamat sem tudtam meggyőzni arról, hogy nem ez a kedvenc bajnokságom...

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr7216737684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

camell · http://indafoto.hu/camell 2021.10.29. 08:23:12

Hát, gratulálok a 10 évhaz. Remélem, hogy sikerü még nagyon sok, hasonlóan színvonalas bejegyzést írnod. Nekem az egyik kedvenc blogom, ráadásul a nagyjából 5-6 blog közül az egyik, amit követek, és a kettőből az egyik, ahol a régebbi poszokat is újraolvasom.

Hajra, így tovább!

gigabursch 2021.10.29. 09:32:59

Sajnos nem az elejétől követem a blogodat.
Apránként azért pótlom.
Erődhöz méltón, csak így tovább!

Ződ2000 · http://egzostive.com 2021.11.11. 00:49:43

Sok boldogat a neves alkalomra!
Remélem azért majd még posztok is érkeznek! :)
Üdv
Ződ

Ivymike 2021.12.30. 11:30:22

gratulálok a 10 évhez, folytasd ahogy jól esik!
süti beállítások módosítása