Forma.Túra.Rally.

Forma.Túra.Rally.

Hivatalos: a McLaren 2015-től Honda motorokra vált

2013. május 16. - eszgbr

Tegnap gyakorlatilag már kész tényként jelent meg, hogy a McLaren 2015-ben Honda motorral fog indulni, ma pedig a csapat is hivatalosan megerősítette a váltást.

A wokingi gárda így újra azzal a motorgyártóval fog együttműködni, amellyel legnagyobb sikereit érte el a Formula-1-ben. 1988-tól 1992-ig használták a japán gyártó turbó-, majd szívómotorjait, az öt év alatt négyszer nyerték meg a konstruktőri világbajnokságot (1988-1991) és négyszer hódították el az egyéni bajnoki címet (Senna: 1988, 1990, 1991; Prost: 1989), 44 futamgyőzelmet arattak, a legkiemelkedőbb évük 1988 volt, amikor 16 versenyből 15-ön nem találtak legyőzőre.

mclarenhonda88.jpg

A rajongók máris párás tekintettel tekintenek a jövőbe, felidézve a régmúlt sikereket, az ötéves hondás együttműködés láthatóan sokakban mélyebb nyomott hagyott, mint a tizenkilenc éves mercedeses periódus. Igen, jövőre nem kevesebb mint huszadik szezonját kezdi majd a McLaren a Mercedesszel karöltve, ezzel a német gyártó a csapat történetének leghosszabb ideig szolgáló motorszállítója. Eddig egy konstruktőri címet (1998) és három egyéni bajnokságot (Häkkinen: 1998, 1999; Hamilton: 2008) nyertek együtt, közös futamgyőzelmeik száma 78, ez a jelen erőviszonyokat figyelembe véve nem valószínű, hogy egyhamar növekedni fog.

A másik nagyobb horderejű változás a csapat életében, hogy év végén lejár a Vodafone főszponzori szerződése és nem is hosszabbítják meg azt. Martin Whitmarsh csapatfőnök kilátásba helyezte, hogy ha az új szponzorok is belegyeznek, akkor lehet, hogy visszatérnek a csapat kezdeti éveiben használt jellegzetes sárga festéséhez. Megemlítette, hogy a GT sorozatokban versenyző autóikon milyen jól áll a "régi ruha" és a márkaépítés jegyében szívesen visszahoznák azt az F1-be is.

mclarenyellow.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fotura.blog.hu/api/trackback/id/tr885303150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása